Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τ.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο, Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα επεσκέφθη τις Καρυές του Αγίου Όρους και συνάντησε εθιμοτυπικώς πρώτα την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, όπου τον υποδέχθηκε ο άγιος Πρωτοεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης με Μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συζήτησαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Ακολούθως ως απλός προσκυνητής μετέβη στο Πρωτάτο και προσκύνησε την περίπυστη εικόνα της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Κατόπιν επεσκέφθη τον ασθενούντα εξαίρετο Κληρικό της Μητροπόλεώς μας Παν. Αρχιμ. Αναστάσιο Τοπούζη Γέροντα του ιστορικού Κελλίου Τιμίου Προδρόμου Διονυσίου του εκ Φουρνά και τον υποτακτικό του Παν. Αρχιμ. Διονύσιο Βάραγκα που πρόσφατα χειροτόνησε εις Διάκονο και Πρεσβύτερο. Ευχήθηκε τα δέοντα και διαβεβαίωσε τον Γέροντα ότι η Ιερά Μητρόπολις είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Κατόπιν επεσκέφθη την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, όπου τον υπεδέχθη ο Καθηγούμενος αυτής Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος και η υπ’ αυτόν τιμία Αδελφότητα. Παρεκάθησε στην τράπεζα της Ιεράς Μονής και το απόγευμα επέστρεψε στην Έδρα του. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ρηγίνο Τσάνο που είχε την καλοσύνη με το ταχύπλοό του να εξυπηρετήση τον Σεβ. και την συνοδεία του!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.