Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να παραστεί και να χαιρετίσει την πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση – Ημερίδα «Μαζί για το παιδί», την οποία διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Άμπλιανης Λαμίας «Η Αγία Παρασκευή» με κεντρικό θέμα την Εφηβεία.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ήταν κατάμεστη από Επισήμους, καταξιωμένους Επιστήμονες και γονείς, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς σχετικά με την Εφηβεία, τους προβληματισμούς που γεννιούνται, πως την κατανοούμε και πως την διαχειριζόμαστε.

Τιμώμενο πρόσωπο της Εκδηλώσεως, ήταν η Ερίτιμος κα Μαρίνα Μαρτίνου, σύζυγος του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου, με την οποία ο Ποιμενάρχης μας συνδέεται με δεσμούς φιλίας, αλληλοσεβασμού, στενής συνεργασίας και αγάπης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αυτή Εκδήλωση και υπογράμμισε:

«Την αξία της ενημέρωσης, η οποία όμως έχει αποτελέσματα, όταν συνδυάζεται με την πάντοτε επίκαιρη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα με την σοφία της θύραθεν παιδείας και της ανθρωπολογίας, όπως την αναλύουν και την προβάλλουν οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας».

Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε με λόγους αγάπης και σεβασμού για το πρόσωπο της κας Μαρίνας Μαρτίνου και κάνοντας αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου υλοποιούσαν κοινές δράσεις προς ωφέλεια της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων.

Ειδικότερα ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαρία Κόκκορη», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της οποίας Αντιπρόεδρος τυγχάνει ο Σεβασμιώτατος και αρωγός η οικογένεια Μαρτίνου.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την αγάπη τους και ευχήθηκε παντοτινή την Ευλογία του Πανοικτίρμονος Θεού.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Σιμόπουλος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.