Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο, την Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, δίπλα στα νέα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε αρχικά στη σημασία της συγχωρήσεως και στη συνέχεια μία σύντομη εξήγηση για την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος εστίασε στα πάθη της αργίας, της περιεργείας, της φιλαρχίας και της αργολογίας, τονίζοντας πως “έχουμε την ευκαιρία τώρα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή να τα αντιμετωπίσουμε με πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης”.

Σημειώνεται ότι ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως είναι η πρώτη Ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και μας υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή νηστεία, μετάνοια και συμφιλίωση με τον Θεό, αν δεν είμαστε ταυτόχρονα συμφιλιωμένοι μεταξύ μας. Δεν ταξιδεύουμε στον δρόμο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως μεμονωμένα άτομα, αλλά ως μέλη μιας οικογένειας.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας τόσο οι κληρικοί, όσο και οι πιστοί, ζήτησαν συγχώρηση ο ένας από τον άλλο πριν ξεκινήσουν την Σταυροαναστάσιμη πορεία προς το Πάσχα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.