Στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο με 5.895 μ., του υψηλότερου βουνού της Αφρικής, καίει συνεχώς μια άσβεστη φλόγα, σύμβολο της ελευθερίας της Τανζανίας από τους Άγγλους, το 1961. Από τότε η φλόγα αυτή από 1 μέχρι 14 Οκτωβρίου περιέρχεται όλη την Τανζανία και σταματά σε μια πόλη, όπου γίνονται γιορτές, εγκαινιάζονται μεγάλα κρατικά έργα. Εκεί η φλόγα σβήνει.

Φέτος τελικός προορισμός της φλόγας του Κιλιμάντζαρο ήταν η Μπουκόμπα. Την φλόγα συνόδευσαν η Πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλού Χασάν, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και πλήθος κόσμου.

Την παραμονή έγιναν τα εγκαίνια ενός εκπαιδευτηρίου, που περιλαμβάνει πρακτικές σχολές σιδηρουργού, ξυλουργού, μηχανικού αυτοκινήτων, ραπτικής κ.α. Το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε μνημόσυνο του ιδρυτή του κράτους Julius Nierere στο Καθολικό Ναό. Στην συνέχεια στο στάδιο της πόλης έγινε μεγαλειώδης εκδήλωση, που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια από εκατοντάδες παιδιά, δρώμενα προς τιμήν της Προέδρου και των επισκεπτών της πόλης. Έγιναν ομιλίες από τον Περιφερειάρχη κ. Albert Charamirsa, τον Πρωθυπουργό Κασίμ Ματζαλίουα, ιστορικούς κ.α.

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της η Πρόεδρος Σαμία. Παρόντες όλοι οι Δήμαρχοι και κυβερνητικοί παράγοντες Περιφέρειας Καγκέρας, οι αρχηγοί των φυλών και οι θρησκευτικοί άρχοντες. Ανάμεσα τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος με τους συνεργάτες του, που έδωσαν το παρόν στη μεγάλη αυτή ώρα για την πόλη της Μπουκόμπας. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση, όλων των επισήμων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.