Στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εορτάστηκε πανηγυρικώς και με τη πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης, όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Το πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, αναφερόμενος εύστοχα και περιεκτικά στους αγώνες των προγόνων μας και την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας για την Ελευθερία του Έθνους. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια κατάθεση των στεφάνων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καθώς και οι άλλοι επίσημοι παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπως και των πολιτιστικών Συλλόγων με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου. Στο μήνυμα προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σεβασμιώτατος ετόνισε τα δύο ιδανικά των προγόνων μας, την πίστη στο Θεό και την αγάπη στην πατρίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.