Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Συμμετέχοντας στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός έσπευσε να συμπαρασταθή στους τεθλιμένους αδελφούς τελώντας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Δήμητρας Ζαμπουνίδου, μητέρας του Αρχιμ. Νικηφόρου Ζαμπουνίδη, το Ψυχοσάββατο 10 του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Κατερίνης, όπου και ιερούργησε, αδεία του επιχωρίου Μητροπολίτου.

Την επομένη, Κυριακή της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλακίου, του τέως Δήμου Κυπρίνου, και στη συνέχεια τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της αειμνήστου Χρυσής, πρεσβυτέρας του Ιερέως Δημητρίου Οτέμπερη, εφημερίου της ενορίας Φυλακίου.

Ο Σεβασμιώτατος εξ αφορμής του ευαγγελικού αναγνώσματος τόνισε ότι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ο εγωιστικός εγκλωβισμός στον εαυτό μας και η συνεπεία τούτου αδιαφορία για τον συνάνθρωπό μας και συνέχισε λέγοντας: «Πολλές φορές εμείς οι χριστιανοί κάνουμε ένα μεγάλο σφάλμα, παρουσιάζοντας το Χριστό σαν Δικαστή.

Για μας όμως ο Χριστός δεν είναι Δικαστής αλλά μόνο Αγάπη, και για όποιον έχει μάθει σ’ αυτό τον κόσμο να παίρνει και να δίδει αγάπη η παρουσία του Χριστού στη ζωή του είναι Παράδεισος.

Αντίθετα, για όποιον δεν έχει μάθει να παίρνει και να δίδει αγάπη στην πρόσκαιρη αυτή ζωή και ζει εγκλωβισμένος στο νοσηρό εγωκεντρισμό του αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό του και τα όσα συμβαίνουν γύρω του, τότε η παρουσία του Χριστού στη ζωή του γίνεται Κόλαση».

Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμμετείχε στο πένθος δύο ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.