Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ ιερούργησε σήμερα Σάββατο του Λαζάρου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.. Γερασίμου βρίσκεται στο Φανάρι ως Συνοδικός Πάρεδρος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να μετάσχει της Ακολουθίας του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου.

Ο π. Τίτος ανέφερε στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς το ευσεβές εκκλησίασμα: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που μας αξιώνει ο Θεός για μία ακόμη φορά να περνούμε το κατώφλι της Ιεράς Μονής Αρετίου και να εισερχόμαστε για να βιώσουμε ως χριστιανοί τα άρρητα Μυστήρια της αγάπης, της μακροθυμίας και του ελέους του Θεού.

Η χαρά μας αδελφοί μου σήμερα γίνεται διπλή, γιατί έχουμε ως προεξάρχοντα της Ιεράς αυτής Πανηγύρεως τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ιώβ, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καύχημα της Μητρός Εκκλησίας και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. Τον ευχαριστούμε διότι έρχεται συχνά-πυκνά κοντά μας για να μας ευλογεί και να μας αγιάζει.

Φέτος ο Σεβασμιώτατος ήλθε για να κάνουμε μαζί Μεγάλη Εβδομάδα μετά από επιθυμία και πολλή αγάπη του Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου, ο οποίος θα ευρίσκεται μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου, μια τελετή που γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Είναι ένα μεγάλο γεγονός αυτό, αδελφοί μου, γιατί με αυτό χρίουμε κάθε ορθόδοξο χριστιανό που προσέρχεται στην Ορθόδοξη Πίστη».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην εκ νεκρών έγερση του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού, Λαζάρου του τετραημέρου. Και τόνισε: «Είναι κατεξοχήν αναστάσιμη η σημερινή ημέρα! Είναι προμήνυμα η Εορτή αυτή, προάγγελος, της Αναστάσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού αλλά και της καθολικής αναστάσεως των ανθρώπων.

Το θαύμα του Λαζάρου είναι μεγάλη απόδειξη ότι ο Χριστός είναι αληθινός και αποδεικνύει ότι η ψυχή μας παραμένει αιώνια. Μπορεί το σώμα μας να παραδίδεται στη φθαρτότητα αυτού του κόσμου και να διαλύεται, όμως η ψυχή παραμένει αιώνια. Και εκείνος που πιστεύει σε αυτό, πιστεύει στο Χριστό και την αιωνιότητα, πιστεύει στη Βασιλεία του Θεού, πιστεύει ότι τίποτα δεν τελειώνει με το θάνατο. Διότι ο τάφος γίνεται για εμάς τους χριστιανούς φωταγωγός αιωνιότητος, για να ζήσουμε στον τόπο εκείνο όπου δεν υπάρχει ούτε πόνος, ούτε λύπη, ούτε στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος».

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Ευμένιο Κοκολινάκη και σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς μια ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και τους προέτρεψε να προσέρχονται στις Ιερές Ακολουθίες, ώστε όλοι να βιώσουμε στο έπακρο τα Πάθη και την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.