Πολλοί από τους σημαντικότερους παράγοντες της Ουάσιγκτον, και από τα δύο πολιτικά κόμματα, ενώθηκαν με Ελληνοαμερικανούς ηγέτες από όλη τη χώρα για να εορτάσουν την 40η επέτειο της Manatos & Manatos.

Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Υπουργείο Άμυνας, το Κογκρέσο και τα δικαστήρια των ΗΠΑ, καθώς και ηγέτες της σκέψης από τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια συγκεντρώθηκαν στο εντυπωσιακό νέο εστιατόριο Limani στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και η επίτιμη πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι προέβησαν σε δηλώσεις για την συνεισφορά της οικογένειας Manatos στην κοινότητα, την εκκλησία και τη χώρα τους. Ο εορτασμός αυτός σηματοδότησε επίσης τα πάνω από 85 χρόνια συνεργασίας μέλους της οικογένειας Manatos με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Mike N. Manatos έφτασε στην Ουάσιγκτον το 1936 από το Rock Springs του Wyoming. Εργάστηκε στο Καπιτώλιο για 25 χρόνια και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο ως σύνδεσμος του Προέδρου Τζον Κένεντι για τη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο γιος του, Andy Manatos, εργάστηκε στο Καπιτώλιο για 10 χρόνια και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του Προέδρου Jimmy Carter. Ο Mike και ο Andy ξεκίνησαν την Manatos & Manatos το 1983. Ο γιος του Andy, Mike A. Manatos, εντάχθηκε στην εταιρεία το 1990. Ο άλλος γιος του Andy, ο Tom Manatos, εργάστηκε για τη Nancy Pelosi για 10 χρόνια και τώρα είναι επικεφαλής των ομοσπονδιακών υποθέσεων της Block.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε:
“Η οικογένεια αυτή υπηρέτησε τη χώρα μας και τα συμφέροντα της Ομογένειάς μας. Οι ιδρυτές της Manatos and Manatos, ο Andy και ο πατέρας του Mike N. Manatos, ο οποίος ήταν μια θρυλική μορφή στην υπηρεσία του έθνους μας εδώ στην πρωτεύουσα, εδρέωσαν την ελληνική παρουσία στους αμερικανική εξουσία. Ο Mike A. Manatos, είναι τώρα η τρίτη γενιά που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση της αριστείας στην πανάρχαια και πραγματικά ελληνική τέχνη της πόλις.

Όλοι μας έχουμε ωφεληθεί από τη συνεργασία μας με αυτή την αξιόλογη οικογένεια. Η παθιασμένη υπεράσπισή τους για τον Ελληνισμό – για την Κύπρο, για την Ελλάδα, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας στην Αμερική – είναι γνωστή σε όλη τη χώρα. Η σαραντάχρονη παραμονή τους είναι γεμάτη με ιστορικές νίκες και ιστορίες για την υπεράσπιση κάθε μας αιτήματος.

Ως Αρχιεπίσκοπος, αισθάνομαι τη χαρά να εκφράσω εκ μέρους του συνόλου της Ομογένειας, την ύψιστη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μας για την υπηρεσία που προσέφεραν στην κοινότητα. Είθε η επιτυχία και τα επιτεύγματά τους να είναι ακόμη μεγαλύτερα για τα επόμενα σαράντα χρόνια και για τις επόμενες γενιές”.

Η επίτιμη πρόεδρος Pelosi πρόσθεσε:
“Σε πολλές περιπτώσεις έχω πει ότι η οικογένεια Μανάτου είναι η αμερικανική οικογένεια. Όταν πρόκειται για πατριωτισμό, για αξίες, για οικογένεια, είναι τόσο αξιόλογοι”.

Φωτογραφίες: Kaz Sasahara

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.