Συνεχίστηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 για τέταρτη και προτελευταία ημέρα , η επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην Εκκλησία της Πολωνίας, που πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr
Το πρωινό πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε επισκέψεις σε δύο ναούς και στο Ορθόδοξο κοιμητήριο της Βαρσοβίας.

Πρώτος σταθμός ήταν ο νεόδμητος Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας, όπου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος και η συνοδεία του συναντήθηκαν με τον κλήρο και τον λαό της ενορίας και ενημερώθηκαν για τις τελικές εργασίες που γίνονται στο Ναό. Μετά τη συνάντηση ο Μακαριώτατος παραχώρησε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Πολωνίας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, όπου φυλάσσονται Ιερά Λείψανα του Αγίου Βασιλείου. Ακολούθως, επισκέφτηκε το Ορθόδοξο κοιμητήριο της Βαρσοβίας, όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των μακαριστών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Το απόγευμα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας και η συνοδεία του συναντήθηκαν με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Πολωνία κ. Μιχαήλ Δαρατζίκη.

Η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2022, οπότε αναχωρεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, για τα Τίρανα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.