Ο Απόστολος Παύλος ο χαλκέντερος φωτιστής της Ευρώπης και της Ανατολής ήταν έμμεσα συνδεμένος με την Κύπρο και τους Κυπρίους. Πρωταρχική και κορυφαία ή σύνδεσή του με τον Απόστολο Βαρνάβα, παλαιό του γνώριμο και συνοδοιπόρο στις οδούς της νεανικής μελέτης στις επιφανείς σχολές και τα διδακτήρια της εποχής.

Ο βιογράφος του Αποστόλου Βαρνάβα, Κώστας Μυριανθέας αναφέρει: «Γνωρίζουμε πως ο Βαρνάβας μας ήτο φίλος και συμμαθητής με τον Σαϋλο από την Ταρσό. Ο Βαρνάβας πολλές φορές προσπάθησε να γνωρίζει τον Σαϋλο με τον Χριστό. Μα εστάθη αδύνατο. Ο Σαϋλος ήτο χαρακτήρας άκαμπτος. Έμενε προσκολλημένος στο όστρακο, γύρω στον Μωσαϊκό νόμο…» Ο Υιός της Παρακλήσεως, ο Βαρνάβας ο Κύπριος παραστάθηκε στον Απόστολο Παύλο και στις κρίσιμες στιγμές της μεταστροφής του, τις ημέρες εκείνες, τις μετά την επίσκεψη του Κυρίου στον δρόμο προς τη Δαμασκό και το φοβερό: «Σαούλ, Σαούλ, τί με διώκεις: Σκληρόν σοί προς κέντρα λακτίζειν». Η μεταστροφή του Απ. Παύλου δεν έγινε εξ΄υπαρχής πιστευτή από όλους ανεξαίρετα τους χριστιανούς.

Ιδιαίτερα όσοι τον γνώριζαν και έζησαν τον Ιουδαϊκό ζήλο έναντι των πρώτων χριστιανών και του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Αντιμετώπισαν αρκετοί με σκεπτικισμό όσα ο Ανανίας τους βεβαίωσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.