Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε φέτος η μνήμη του οσίου πατρός ημών Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου στην ομώνυμη Ιερά Σκήτη στον Γέρακα Αττικής.

Η Ιερά Σκήτη, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης και είναι ο τόπος όπου ασκήτευσε ο τοπικός Άγιος κατά την διάρκεια που έχτιζε την κύρια Μονή, ενώ σώζεται το μεγάλης πνευματικής αξίας ασκητήριο του.

Ο εορτασμός ξεκίνησε Χθές 15 Αυγούστου με την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, όπου συμμετείχαν πατέρες από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, χοροστατούντος του Γέροντος της Ιεράς Σκήτεως π. Αθηναγόρα Ριγανά.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πατέρων εκ της Ιεράς Μονής Πεντέλης, όπου τον Θείο λόγο εκήρυξε ο κ. Εμμανουήλ Μελινός, θεολόγος και Διευθυντής της βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Ιερά Πανήγυρη ελάμπρυναν με την παρουσία τους στο αναλόγιο ο κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και ο κ. Διονύσιος Αθανασούλιας με την χορωδία τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.