Νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε χθες το απόγευμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης προσλαμβάνεται στην ανωτέρω θέση με τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄.

Με τη νέα του τοποθέτηση ο π. Αλέξιος έρχεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση καθοδήγησε πνευματικά τους Έλληνες αστυνομικούς για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας διακονούσε μέχρι σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Μάλιστα, υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια, αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη οργανική θέση που συστάθηκε επίσημα για ιερέα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν το 1944. Από τότε έως και σήμερα σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, ώστε να παραμένουν θωρακισμένοι πνευματικά οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.