ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η προηγούμενη διοίκηση της εκκλησίας, απομακρύνθηκε με εντολή της μητρόπολης από αυτήν, ακριβώς τη στιγμή που είχε καταφέρει να γίνει μια δωρεά κουζίνας γκαζιού αξίας 1500 ε από την Ένωση εφοπλιστών.

Το μόνο που είχε να κάνει η νέα διοίκηση, εφ όσον η παλιά τους είχε φέρει σε επαφή με τους χορηγούς, ήταν να επικοινωνήσει άλλη μια φορά μαζί τους για να πάρουν μέτρα και να παραλάβουν τη κουζίνα..
Απ’ ότι φαίνεται όμως, η πρώτη, αδιαφόρησε στο τόσο εύκολο κομμάτι που της απέμεινε να κάνει, με αποτέλεσμα η χορηγία αυτή, να χαθεί και να αναγκαστούν να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ μεταχειρισμένη κουζίνα πλέον.
Να σημειώσουμε, ότι ακόμα και γι αυτήν δεν είχαν καν τα χρήματα και ζήτησαν μάλιστα βοήθεια από το ποίμνιο της εκκλησίας…
Απ’ ότι είδαμε μετά τη συλλογή των δύο χιλιάδων υπογραφών για τη παραμονή του π. Χαρίτωνος στην εκκλησία, στις οποίες η Μητρόπολη Νικαίας έδειξε παντελής αδιαφορία, τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν.
Αυτό έγινε προφανώς, για να δείξουν σεβασμό στην απόφαση της Μητρόπολης και να δώσουν χρόνο στη νέα διοίκηση, όπως η πρώτη είχε ζητήσει, να αποδείξει πως επάξια αυτή τη θέση της δόθηκε.
Πολύ γρήγορα όμως ήρθε η διακοπή των συσσιτίων με την αναξιόπιστη δικαιολογία της πανδημίας, να ταράξει πάλι τα νερά.

Και σ αυτή τη περίπτωση πάλι η μητρόπολη έμεινε αμέτοχη και αδιάλλακτη.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι από τους 120 ενδεείς συμπολίτες μας που βοηθούσε η εκκλησία, επί των ημερών του π. Χαριτωνος ακόμα και τις ημέρες του εγκλεισμού, το Πάσχα, η νέα διοίκηση μείωσε σε 70, πράγμα το οποίο μπορεί να σας επιβεβαιώσει και η διοικούσα αρχή (δημαρχεία) εφ όσον εξ αιτίας αυτού, πηγαίνουν εκεί και αναζητούν βοήθεια, λέγοντας ξεκάθαρα πως η εκκλησία τους έδιωξε χρησιμοποιώντας διάφορες, ας μου επιτραπεί η λέξη, φθηνές δικαιολογίες….

Όπως για παράδειγμα, ζητώντας λογαριασμούς ρεύματος από ανθρώπους, που δεν έχουν καν ρεύμα ή σπίτι να μείνουν.
Ας θυμηθούμε και ένα ακόμα ατόπημα της νέας διοίκησης, η οποία απέτυχε παταγωδώς στο να συνεχίσει τα κοινωνικά φροντιστήρια, μαθηματικών και αρχαίων ελληνικών, τα οποία με τόση επιτυχία ο π. Χαρίτων διατηρούσε και που τόσο ανακούφιζαν πολλές οικογένειες, πολύτεκνες και μη, του ταλαιπωρημένου Περάματος.

Παρ όλα αυτά ξεκίνησαν μαθήματα αραβικών, αντί αρχαίων ελληνικών και συνεχίστηκαν, παρ όλες τις δημόσιες διαμαρτυρίες στο fb, γιατί σε μια ελληνική χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία, υπάρχει δυνατότητα να γίνονται μαθήματα αραβικών και όχι αρχαίων ελληνικών.
Με όλα τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν, αποδεικνύεται η ανικανότητα της νέας διοικούσας αρχής, που η μητρόπολη επέλεξε για να αντικαταστήσει τη παλιά με τη δικαιολογία ότι οι τελευταίοι έφυγαν οικειοθελώς.

Ποιος πασχίζει και αγωνιά για χορηγίες που θα ωφελήσουν το κοινό καλό και τη στιγμή ακριβώς που τις καταφέρνει παραιτείται???
Ποιος άνθρωπος, ιερέας κι όλας, είναι τόσο άσπλαχνος που να θέλει να εγκαταλείψει μέσα στη μέση της χρονιάς, 40 παιδιά που είχαν εναποθέσει σ εκείνον τις ελπίδες τους, να περάσουν την τάξη ή ακόμα και τις πανελλήνιες;;;
Ποιοι είναι αυτοί που παραιτούνται και μετά βγαίνουν στους δρόμους να μαζέψουν δύο χιλιάδες υπογραφές για να επιβιώσει το θεάρεστο αυτό έργο;;;
Όχι μόνο οι ενορίτες Του Αγίου Γεωργίου αλλά και σύσσωμος ο λαός του Περάματος δε θα δείξει άλλη ανεκτικότητα στην αδικαιολόγητη στάση της Μητρόπολης.
Μετέθεσε έναν τόσο χαρισματικό ιερέα, με τη δικαιολογία, του ότι ήταν τόσο άξιος που έπρεπε να τον στείλουν και σ άλλη ενορία να την αναβαθμίσει, αφήνοντας το μητροπολιτικό ναό Του Αγίου Γεωργίου σε μια διοίκηση που έκριναν ότι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.
Τα γεγονότα όμως έδειξαν ξεκάθαρα και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πως αυτό δεν έγινε ούτε κατά το ήμισυ.
Καλούμε λοιπόν τη Μητρόπολη να διορθώσει όλη αυτή τη καταστροφή όσο είναι ακόμα καιρός και να αναιρέσει τη μετάθεση του π. Χαρίτωνος, ο οποίος έχει αποδείξει ατράνταχτα, ότι είναι ο μόνος που μπόρεσε τελικά να σταθεί, μετά τον αείμνηστο και χαρισματικό ιερέα Ιωάννη Καττή, σε μια τόσο δύσκολη ενορία με τόσες πολλές απαιτήσεις….
Ο μόνος που κατάφερε να ανταπεξέλθει σε συσσίτια, κοινωνικά φροντιστήρια, υποχρεώσεις…ακόμα και σε πολύ δύσκολες εποχές κρίσης και πανδημίας…..
Ο μόνος που κατάφερε να τον αγαπήσει, όχι μόνο η ενορία του αλλά και όλο το Πέραμα , όπως μαρτυρούν οι δύο χιλιάδες υπογραφές που μέσα σε μόλις τρεις ημέρες μαζεύτηκαν.
Ας σταματήσει λοιπόν η Μητρόπολη να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και ας μας δείξει αυτά που Εκείνος διδάσκει και αυτοί μας κηρύττουν.
Την αγάπη, την ελεημοσύνη, τη φιλευσπλαχνία.
Και ας πιστέψουμε ότι και ο ίδιος ο π. Χαρίτων ήθελε να φύγει.
Εφ όσον το ποίμνιό του τον χρειάζεται, είναι υποχρεωμένος να δείξει την ανάλογη ταπείνωση και ελεημοσύνη που αρμόζει σ έναν ιερέα, σ αυτούς τους ανθρώπους και υπακοή Στον Άγιο Γεώργιο που του ανέθεσε αυτό το έργο και να επιστρέψει πίσω ΑΜΕΣΑ να το συνεχίσει.
Ας δείξει λοιπόν η Μητρόπολη με μια πολύ εύκολη πράξη αναίρεσης μιας απόφασης που αποδείχτηκε λάθος, μια εκκλησία που νοιάζεται και αγαπάει τα παιδιά της, όπως μας αγαπάει Ο Χριστός μας που έδωσε την ίδια Του τη ζωή για να μας σώσει κι ας είμαστε τόσο ανάξιοι όλοι μας….
Βασιλική Ιωαννίδου

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ

Εύχομαι η Εκκλησία να μας αγκαλιάζει όλους ίσους. Άνθρωποι είμαστε όλοι ιερείς και μη, Λάθη πολλά κάνουμε κι ο Θεός είναι Μεγάλος. Όμως έχουμε όλοι ανάγκη μεγάλη αυτό που μας προσφέρει η εκκλησία και η πίστη μας. Έχουμε ανάγκη τα θεμέλια του σπιτιού να είναι γερά και σταθερά για όσα κι αν έρχονται. Με Πίστη Σεβασμό και Ταπεινότητα περιμένουμε τα καλύτερα και τα δίκαια Ευχαριστώ