Ολοκληρώθηκε τελικά αργά το απόγευμα της Παρασκευής 3ης Φεβρουαρίου η διαδικασία πίστωσης της ενίσχυσης 85,9 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών στους λογαριασμούς 65.974 κτηνοτρόφων, ξεπερνώντας κάποια κολλήματα της τελευταίας στιγμής.

Στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων τα ποσά από την ενίσχυση των 85,9 εκατ. για την αγορά ζωοτροφών

Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδεται η καθυστέρηση της πληρωμής της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, με πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία, να διαβεβαιώνουν το Agronews πως η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους κτηνοτρόφους ολοκληρώνεται σήμερα.

Ένα σφάλμα στο αρχείο που έφυγε νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει προσωρινά η πληρωμή. Η επαναποστολή του αρχείου ολοκληρώθηκε και όλα είναι τακτοποιημένα προκειμένου να γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 65.974 δικαιούχων των 85,9 εκατ. ευρώ του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:
Από ώρα σε ώρα αναμένεται η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων από την ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τη δισκέτα με το αρχείο πληρωμών να έχει ήδη φτάσει στην τράπεζα.

Μέσα στο απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των 85,9 εκατ. ευρώ σε 65.974 ενταγμένους στο Μέτρο 22, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τα ATM της Τράπεζας Πειραιώς.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:
Μέσα στη μέρα αναμένεται η πληρωμή των κτηνοτρόφων για την ενίσχυση ζωοτροφών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών μέσα από το Μέτρο 22, με στελέχη της κυβέρνησης να διαβεβαιώνουν πως τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
Οι ενισχύσεις που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ειδική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τις ανάγκες της συγκεκριμένης πληρωμής.

Πάντως σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τα εγκαίνια της Zootechnia το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως σε περίπτωση που η πληρωμή δεν γίνει την Παρασκευή, τότε είναι βέβαιο πως τα χρήματα θα πληρωθούν τη Δευτέρα 6 του μήνα.Όλα έτοιμα για πληρωμή των κτηνοτρόφων με τα 86 εκατ. ζωοτροφών την Παρασκευή

Στους λογαριασμούς των 65.000 περίπου δικαιούχων πιστώνεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου η ενίσχυση των 85,9 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στη Βουλή και η ειδική τροπολογία για το αφορολόγητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης ζωοτροφών και ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή, με τα ποσά να αναμένεται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Στην επικείμενη πληρωμή αναφέρεται και ο βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως τα χρήματα θα πιστωθούν στις 3 Φεβρουαρίου, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ το Agronews από την περασμένη Τρίτη.
Πάντως σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τα εγκαίνια της Zootechnia το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως σε περίπτωση που η πληρωμή δεν γίνει αύριο, τότε είναι βέβαιο πως τα χρήματα θα πληρωθούν τη Δευτέρα 6 του μήνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.