«Ενισχύεται η εκστρατεία της Ελλάδας για την ανάκτηση των γλυπτών του Παρθενώνα, ισχυρίζονται αξιωματούχοι στην Αθήνα» επισημαίνεται σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Times, χαρακτηρίζοντας το άρθρο της ομώνυμης εφημερίδας «κομβικό».

«Τα γλυπτά είναι ο πιο σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων και των προγόνων τους», δήλωσε την Τρίτη ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ανώτερος σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άρθρο των Times έχει αποδείξει την εγκυρότητα της υπόθεσής μας». Κάποιος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκστρατεία έχει αποκτήσει νέα ζέση».

Οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι το άρθρο των Times, που από καιρό συμμερίζονται το επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου ότι οι θησαυροί πρέπει να παραμείνουν στο Λονδίνο, αντιπροσώπευε μια αλλαγή στη γνώμη όταν επισημάνθηκε ότι υπήρξε μια «επιτακτική» υπόθεση για την επιστροφή τους.

Η αλλαγή ενθάρρυνε την εθνική ευφορία στην Ελλάδα αν και το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει δείξει καμία αλλαγή στην στάση του έως σήμερα, υποστηρίζοντας ότι εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να δουν τα γλυπτά στο Λονδίνο δωρεάν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.