Με τις εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ιεροψάλτου ολοκληρώθηκε η χρονιά στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν στον Βόλο, την Πέμπτη 24/6, με την ευχή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ενώπιον του Επιτροπής, απαρτιζόμενης από τους κάτωθι Καθηγητές της Σχολής.

Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Δ/ντής της Σχολής, Πρόεδρος

Πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, Μέλος

Δημήτριος Μανώλης, Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας, Μέλος

Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Τοπικής μας Εκκλησίας, Μέλος

Ευστάθιος Γραμμένος, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, Μέλος

Δημήτριος Κατσικλής, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, Μέλος

Παναγιώτης Μελέτης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, Μέλος

Βασίλειος Αγροκώστας, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Μέλος και

Αλκιβιάδης Μιχάλης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς, Μέλος.

Μετά την εξεταστική διαδικασία, άξιοοι για την απόκτηση Πτυχίου Ιεροψάλτου, που αποτελεί τον ιστορικό τίτλο σπουδών της Σχολής, κρίθηκαν οι κάτωθι σπουδαστές:

Αξάης Κωνσταντίνος

Κομιανός Μάριος

Σιδηρόπουλος Νικόλαος

Φουτζόπουλος Γεώργιος

Χαβιάς Αθανάσιος

Κούγιαλης Ηλίας

Πασσιάς Τριαντάφυλλος και

Σίμου Αικατερίνη

Ο Δ/ντής της Σχολής, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, συνεχάρη τους νέους Πτυχιούχους για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και για τον κόπο τον οποίο κατέβαλαν, προκειμένου να προετοιμαστούν, κατά το καλύτερο δυνατόν, υπό συνθήκες πανδημίας. Συμβούλευσε τους αποφοίτους για την ιερότητα της ψαλτικής τέχνης, που συνιστά τρόπο προσευχής και ανόδου της ψυχής στον Θεό, ενώ εξήρε την αξία του Ιεροψαλτικού λειτουργήματος, επισημαίνοντας και τις απορρέουσες ευθύνες των θεραπόντων του ιερού Αναλογίου, που αφορούν στην διά βίου κατάρτισή τους, στην αγάπη για την Θεία Λατρεία, και την προσωπική ευλάβεια και ευσέβεια, που πρέπει να λειτουργούν ως υπόδειγμα για τους πιστούς. Τους κάλεσε, επίσης, να νιώθουν την Σχολή σπίτι τους και να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά προγράμματα, που θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αφορούν την φωνητική, την ορθοφωνία και το Τυπικό. Τέλος, ευχαρίστησε τους Καθηγητές της Σχολής για το έργο που επιτελούν, για την προσαρμοστικότητά τους στις συνθήκες της τηλεκπαίδευσης και ευχήθηκε σε όλους καλό Καλοκαίρι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.