Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε την ημερήσια επίσκεψη της στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, συμμετέχοντας σε δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας σε 570 εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής της.

Ομολογουμένως πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη και διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς η Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως που απλώνεται σε μια μεγάλη περιοχή και σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Γι’ αυτό ξεκίνησε με τις κοινωνικές δομές στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμήν των διακονισσών του φιλανθρωπικού έργου, τις οποίες συνεχάρη και ευχαρίστησε εγκάρδια.

ΠτΔ: “50 χρόνια προσφοράς, υπόδειγμα αθόρυβης και ουσιαστικής υπηρεσίας προς τον πλησίον”

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω όλες εσάς τις εθελόντριες, που προσφέρετε ανιδιοτελώς τον χρόνο σας και τη στοργή σας σε όσους έχουν ανάγκη. Διακόνισσες της αγάπης σας ονομάζει ο Σεβασμιώτατος Βαρνάβας, και δεν νομίζω πως σας ταιριάζει πιο εύστοχος χαρακτηρισμός. Γιατί προετοιμάζοντας φαγητό για όσους το χρειάζονται, βάζετε μαζί και το περίσσευμα της καρδιάς σας. Λειτουργώντας σαν μητέρες, αδελφές, συγγενείς, φίλες όσων σιτίζονται στις δομές της Μητρόπολης, τους χαρίζετε, μαζί με το ζεστό γεύμα, το ενδιαφέρον, τη συμπάθεια, την καλοσύνη σας και τους κάνετε να γευτούν τη θέρμη της αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και τα όσα κάνετε εδώ δεν μας συγκινούν απλώς, μας παρακινούν και μας εμπνέουν.

Στο τραπέζι μας κάθεστε κι εσείς, οι ιερείς που συντονίζετε τη φιλανθρωπική δράση στις ενορίες σας. Σημαιοφόροι της συμπόνοιας, αχθοφόροι του καλού, είστε εκείνοι που, πάντοτε παρόντες, μεριμνάτε για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Κι όλοι, εθελόντριες και κληρικοί, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Βαρνάβα, ασκείτε το έργο της αγάπης ως καίριας έκφρασης της ποιμαντικής διακονίας της Εκκλησίας. Όλοι μαζί, καταστήσατε τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που γιορτάζει φέτος 50 χρόνια προσφοράς, υπόδειγμα αθόρυβης και ουσιαστικής υπηρεσίας προς τον πλησίον. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό και σας ευχόμαστε δύναμη στην επίμοχθη, αφοσιωμένη στον παραμυθητικό σκοπό της, αξιοθαύμαστη και πολλαπλά χρήσιμη για την κοινότητα αποστολή σας».

Μητροπολίτης Βαρνάβας: “Οι Διακόνισσες δείχνουν της αγάπης τον δρόμο…”

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβας τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρουσιάζω ενώπιόν σας το εκλεκτότερο κομμάτι της τοπικής μας Εκκλησίας, τις γυναίκες μας που υπηρετούν ως εθελοντικός στρατός αγάπης, προσφοράς και διακονίας. Είναι οι γυναίκες που αναπαύονται στην κούραση που ξεκουράζονται στην ορθοστασία, που χαίρονται στην προσφορά, που δείχνουν της αγάπης τον δρόμο, που υπενθυμίζουν ότι αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκαιο και μας διδάσκουν ότι ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι και ότι, όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε ήδη νεκροί. Τα πρόσωπά τους στο ψηφιδωτό του Χρυσού Ιωβηλαίου ψηφίδες χρυσές, μοναδικές και ανεπανάληπτες».

Το δείπνο πλαισιώθηκε από παραδοσιακή μουσική και χορούς χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και έδωσαν ξεχωριστό παλμό στην όμορφη βραδιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.