ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Κείμενο και φωτογραφικό υλικό έστειλαν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέλη της οικογένειας του Τάσου Εμ. Τσαγκαράτου γιου Ιερέα από την Καβάλα, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του ήρθαν να προσκυνήσουν σήμερα στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.

Όπως μας αναφέρουν τα παιδιά του , Δημήτρης και Ταξιάρχης, ο πατέρας τους για αρκετά χρόνια υπέφερε από την αυτοάνοση ασθένεια που λέγεται Ερυθηματώδης Λύκος.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (ΣΕΛ), που προσβάλλει το δέρμα και τα οστά, ενώ συχνά επηρεάζει και εσωτερικά όργανα, όπως την καρδιά, τους νεφρούς, το νευρικό σύστημα, τους πνεύμονες και τα κύτταρα του αίματος.

Ο πατέρας μας για αρκετό καιρό είχε πόνο στις αρθρώσεις, Δερματικό εξάνθημα, υπερβολική κόπωση, πυρετός, σημαντική απώλεια βάρους, πονοκέφαλο και στοματικά έλκη.

Μετά από κάποιες εξετάσεις στο ΣΥΓΓΡΟΥ διαπιστώθηκε ότι εμφάνισε προχωρημένη φλεγμονή στους νεφρούς και οι θεράποντες ιατροί φοβήθηκαν για πρόκληση μονίμου νεφρικής βλάβης.

Στις 5 Ιουνίου τον πάμε μαζί με τον αδελφό μου στην Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Προσκυνά το Άγιο Λείψανο, προσκυνά τον τάφο του Αγίου Εφραίμ και παίρνει από την Γερόντισσα το λαδάκι του Αγίου και μια ευχή.

Τις επόμενες ημέρες έπαψε να παίρνει τα φάρμακα που ελαττώνουν τη φλεγμονή και καταπραΰνουν τα συμπτώματα στις αρθρώσεις ισχυριζόμενος πως είναι καλυτερα.

Τελικά, 2 εβδομάδες μετά γύρω στις 20 Ιουνίου πάμε για το προγραμματισμένο τσεκ απ και ω του θαύματος ο Λύκος είχε υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ ο πόνος στις αρθρώσεις είχε εξαφανισθεί.

Από τότε ο πατέρας μου έκανε τάμα στον Άγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και ερχόμαστε κάθα μήνα και τον προσκυνούμε.

@ekklisiaonline

Ο Αγιος Εφραιμ εσωσε γιο Ιερεα από σοβαρή ασθένεια #εφραιμ

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.