Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μοναχού Γιώργου Θεοδούλου, ο οποίος έφυγε από την Μόνη Μαχαιρά και αναλαμβάνει καθήκοντα στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Ο Γιώργος Θεοδούλου ο οποίος παρέμεινε μοναχός στο Μαχαιρά για περίπου δώδεκα χρόνια, θα αναλάβει καθήκοντα οικονομικής φύσεως, ενώ θα του παραχωρηθεί όχημα και κινητό για να επισκέπτεται εκκλησιαστικούς οργανισμούς, όπου και θα πραγματοποιεί τους οικονομικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του μοναχού Ιουστίνου είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη, καθώς η οικογένεια του μοναχού είχε κατηγορήσει το Μητροπολίτη Λεμεσού, αλλά και άλλους για προσηλυτισμό.

Συγκεκριμένα η μητέρα του μοναχού διερωτήθηκε στο δικαστήριο «πως γίνεται ένας άνθρωπος που αρχίζει μια χριστιανική ζωή αντί να βλέπει αγγέλους, βλέπει δαίμονες;», για να σημειώσει ότι ο γιος της ήταν «δογματισμένος» τότε και ότι ο φόβος του τον οδήγησε σε υπερβολικές ενέργειες.

Το δικαστήριο αποφάσισε στις 11 Μαΐου ότι η πορεία που ακολούθησε ο μοναχός είναι το αποτέλεσμα της δικής του ελεύθερης βούλησης και κρίσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.