Κοινωνικό Μέρισμα: Οδηγίες για την Αίτηση στο koinonikomerisma.gr. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Τα ποσά των ενισχύσεων
Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, θα διαμορφωθεί σε 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.
Ωστόσο, η απόφαση θα προβλέπει ότι ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα αυξηθεί:

σε 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους,
σε 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους,
σε 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους και
σε 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.
Όπως και στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 4 και 5, το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως την 31η Ιουλίου 2021.

Η 7η επιστρεπτέα
Θα ακολουθήσει στη συνέχεια και 7ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με μεγαλύτερο διαθέσιμο ποσό αλλά και με διαφορετικά, πιο διευρυμένα κριτήρια. Το ύψος που διατεθεί από τα κρατικά ταμεία θα ανέλθει στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα υποβληθούν τον Μάρτιο, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τον Απρίλιο.

Το κριτήριο θα είναι τζίρος του πρώτου τριμήνου του 2021 και το ποσοστό της μείωσής του σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Η πλατφόρμα στο myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, θα παραμείνει ανοιχτή έως και την προσεχή Δευτέρα, Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι δικαιούχοι και τα ποσά θα είναι περιορισμένα, σε σχέση με τις προηγούμενες και, κατά το κοινώς λεγόμενο, «όποιος προλάβει».

Από τις 23 Φεβρουαρίου, θα κληθούν να οριστικοποιήσουν το αίτημά τους, με βάση και την απόφαση, που θα κεδοθεί ενδιάμεσα, με τους όρους καταβολής των ενισχύσεων.

Το ύψος του ποσού που θα διατεθεί ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό, που θα καταβληθεί ανά επιχείρησης, από τα 1.000 ευρώ, που ήταν στις προηγούμενες Επιστρεπτέες, μειώνεται στα 500 ευρώ.

Η καταβολή του ποσού, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής των αρχικών αιτήσεων και της οριστικοποίησης των αιτημάτων, θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Το κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων θα είναι η μείωση που υπέστη ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σε ότι αφορά στις εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία ή για το ένα τρίτο των εσόδων του α’ τριμήνου για τις εταιρείες με απλογραφικά βιβλία, ο οποίος θα προκύπτει με αλγόριθμο.

Το ποσοστό της μείωσης του τζίρου, θα είναι πάνω από το 20% που ίσχυσε στις προηγούμενες Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Ανάλογα με τα ποσοστά μείωσης του τζίρου που θα δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι, θα τεθεί και ο πήχης της ένταξης στη λίστα των ληπτών της προκαταβολής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.