Γράφει ο Αργολικός Παλμός

Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2107 ,τελέστηκε πανηγυρικώς εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Ευστρατίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κι άλλων Ιερέων από το Ναύπλιο και το Αργος .

Στον κατάμεστο από πιστούς ναό μίλησε για τη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα ο π. Χρυσόστομος Ευστρατίου ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα του Ναυπλίου με καταγωγή από την συνοικία Πρόνοια . Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελε να συνδέετε με ένα τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας , με την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια.

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό του 1831. Συγκεκριμένα 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια. Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού.

Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό.

Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος , ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς και τους πιστούς που τίμησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα , καθώς και τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Ευστρατίου που έκανε τόσο κόπο για να έρθει στην πανήγυρη του Αγίου. Ο Ιερέας ευχαρίστησε και τον δήμαρχο Ναυπλιέων ,Δημήτρη Κωστούρο για την χρηματική συνδρομή που έκανε για να ανακαινιστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον Άγιο Σπυρίδωνα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.