Την 1η Φεβρουαρίου 2021 εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Αναστασίου του Ναυπλιέως, πολιούχου του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος την παραμονή της εορτής, Κυριακή 31η Ιανουαρίου, και ώρα 6:30 μ.μ., στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στις 6 π.μ., στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Αναστασίου θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία θα περατωθεί στις 9:00 π.μ. Κατόπιν, στις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί δεύτερη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Στις 12:00 θα ψαλλεί η Παράκληση του Αγίου Αναστασίου και στις 6:00 μ.μ ο μεθέορτος Εσπερινός.

Ο Προσκυνηματικός Ιερός Ναός του Αγίου Αναστασίου θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προς διευκόλυνση των πιστών.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό, η παραμονή σ’ αυτόν και η προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.