Με αφορμή τις νέες παραδοχές του τότε διοικητή των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού κατοχικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» επαναλαμβάνει το αίτημα προς την ηγεσία Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για εκτέλεση των ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί από την Ιντερπόλ. Η χυδαιότητα με την οποία επανήλθε ο Κουντακτσί, ο οποίος καταζητείται με κόκκινο ένταλμα και παραδέχτηκε πως ο ίδιος έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί ο Σολωμός Σολωμού, στις 14 Αυγούστου 1996, έπρεπε να κινητοποιεί τον Πρόεδρο, την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να αποδοθεί η αναγκαία δικαιοσύνη για τις τότε δολοφονίες.

Ο Κουντακτσί, μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα, επεσήμανε ότι οκτώ χιλιάδες μοτοσικλετιστές είχαν σκοπό να φτάσουν στην Κερύνεια και, σαν να μιλούσε για τη δική του πατρίδα, εξήγησε ότι έδωσε οδηγίες για να υπάρξει αντίδραση από τα κατεχόμενα. Ο Κουντακτσί, μαζί με τον εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ, Ερχάν Αρικλί (στέλεχος του κατοχικού καθεστώτος), τον εκτελεστή του Σολωμού Σολωμού, Κενάν Ακίν (που θεάθηκε να ποζάρει πλάι στον Ερντογάν στο Βαρώσι) και τους άλλους καταζητούμενους, απολαμβάνει την ασυλία του ψευδοκράτους, καθώς και την αβουλία των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι παραδοχές και οι μαρτυρίες, έπρεπε να εντείνουν τις προσπάθειες για να εκτελεστούν τα οποία εντάλματα και όχι να φαίνεται πως η κυπριακή κυβέρνηση αποδέχεται την ανομία των κατεχομένων.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», με έγνοια για τους γονείς των δύο ηρώων και με τον νου πάντα σε εκείνο τον Αύγουστο, απαιτεί να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες εναντίον των δολοφόνων. 25 χρόνια μετά, οι αρχές της Δημοκρατίας δεν έχουν καμία δικαιολογία να αφήνουν τα εγκλήματα ατιμώρητα και τους δολοφόνους ελεύθερους, προς υπηρεσία κάποιας ειρήνευσης που δεν προμηνύεται χωρίς δικαιοσύνη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.