Ετελέσθη ο Εσπερινός της εορτής της επανακομιδής της τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, 56 χρόνια μετά την επιστροφή της στην πόλη όπου εμαρτύρησε ο Πρωτόκλητος.

Με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος στην υπόθεση της εορτής και στην σημασία των ιερών Λειψάνων των Αγίων στην ζωή της Εκκλησίας, εν προκειμένω δε στη σημασία και την μέγιστη ευλογία του Θεού, ώστε να κατέχει η Πάτρα την τιμία κάρα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου Αποστόλου. Παρακάλεσε δε τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, να κρατάει την πόλη των Πατρών στα χέρια του και να πρεσβεύει ώστε να απαλλαγεί η Ελλάς και όλος ο κόσμος απὀ την νόσο του λεγομένου κορωνοΐού και να φωτίσει τους νόες όλων εκείνων οι οποίοι χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο την συγκεκριμένη νόσο, για να υβρίζουν αυτήν ταυτην την υπόσταση της Εκκλησίας, δηλαδή το ιερόν Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Όμως συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, η απάντηση σε όλους αυτούς, έρχεται από τον ίδιο τον πιστό Λαό ο οποίος προσέρχεται αυθορμήτως να κοινωνήσει των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων, διότι γνωρίζει εξ’ εμπειρίας ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είναι η όντως Ζωή. Ανέφερε μάλιστα ὀτι στην θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Πάτρα, εκατοντάδες πιστοί, από νεογέννητα και νεοφώτιστα βρέφη μέχρι ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας εκοινώνησαν του Σώματος και Αίματος του Χριστού.

Η εμπειρία τόσων ανθρώπων βεβαιώνει ότι ουδεμία ασθένεια μετεδόθη από την Θεία Κοινωνία διαχρονικά. Αντιθέτως οι πιστοί διαρκώς βιώνουν το θαύμα μέσα στην Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής της Επανακομιδής της τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, Κυριακή 27.9.2020 ετελέσθη στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναύπακτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Στο πολυπληθές εκκλησιάσμα, τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναύπακτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.