Πρωτοφανές περιστατικό έφερε στο φως πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα της Λέσβου”, για τα εκκλησιαστικά δεδομένα της Μυτιλήνης, αλλά ίσως και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης εξάντλησε την αυστηρότητά του σε 68χρονο πολύτεκνο ιερέα, αλλά και στην πρεσβυτέρα, κάτι που ίσως δεν έχουμε ξανακούσει.

Ο λόγος είναι ο μη εμβολιασμός του ιερέα και της συζύγου του, αλλά και η μη θετική στάση του προς το όλο αφήγημα. Ενώ σε ορισμένα μέσα αναφέρεται πως ο ιερέας λειτούργησε όντας ασθενής από κορονοϊό, κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου (αν και από την τοπική δημοσίευση αναγράφεται με σαφήνεια πως ο ιερέας λειτουργούσε με πιστοποιητικό νόσησης).

Ο Δεσπότης, ο οποίος είναι υπέρμαχος του καθολικού εμβολιασμού, φέρεται να αφαίρεσε τα οφίκια του Σταυρού και του επιγονατίου, από τον ιερέα, αλλά και το δικαίωμα της εξομολόγησης, καθιστώντας τον, παρά τη συνέχεια του δικαιώματος της Θείας Λειτουργίας, στο χαμηλότερο αξίωμα.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, η αναφορά της παπαδιάς, όχι με την ιδιότητα, αλλά με το ονοματεπώνυμό της, της οποίας αφαιρεί το δικαίωμα της Θείας Κοινωνίας για τρία χρόνια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο ιερέας σε ήρεμους τόνους παραμένει στη στάση του, ενδεχομένως όμως να αιτηθεί συνταξιοδότηση, κάτι το οποίο θα αφήσει άλλη μια ενορία του νησιού, έστω και προσωρινά ακέφαλη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η στάση αυτή του μητροπολίτη έχει κοινοποιηθεί και στο παρελθόν, με την μορφή προσωπικής επιστολής, στο σύνολο των ανεμβολίαστων ιερέων του νησιού.

Πάντως, οι κινήσεις αυτές του μητροπολίτη, φαίνεται παλαιότερα αλλά και τώρα, να έχουν δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων και μάλιστα από πολλούς κληρικούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι αλίμονο γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές