Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Οσίας Παρασκευής της Νέας (ή «Επιβατηνής») πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη νότια Περιφέρεια της Φιλιππούπολης.

Κατά την επίσκεψη του, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το Κράτος θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του μοναστηριού, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας πυρκαγιάς το 2010. Να σημειωθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα πρώτα σχετικά κονδύλια το 2017.

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα κατασκευαστεί αγωγός νερού που θα παρέχει ύδρευση σε ολόκληρο το μοναστηριακό συγκρότημα και το κόστος του έργου ανέρχεται στα 410.000 ευρώ (800.000 λέβα Βουλγαρίας), σημειώνοντας παράλληλα ότι η έλλειψη επαρκών υδάτινων πόρων είχε καθυστερήσει την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν προέβη στο κλείσιμο των εκκλησιών κατά την διάρκεια της πανδημίας διότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, η πίστη μας δίνει δύναμη. Χαίρομαι που βλέπω ότι οι κληρικοί φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων στους ναούς, όπως και στο μοναστήρι της Οσίας Παρασκευής».

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.