«Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου να συνεχίζει να κυβερνά ένας ηττημένος. Πρέπει να μου επιτρέψετε να ορκιστώ» είπε ο κ. Μπελέρης στο δικαστήριο.

Το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία, ενώ οι δικηγόροι του Μπελέρη τονίζουν ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

«Οι αποφάσεις είναι πολιτικές και υπάρχει παρέμβαση του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση του διακστηρίου. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου να συνεχίζει να κυβερνά ένας ηττημένος. Πρέπει να μου επιτρέψετε να ορκιστώ» είπε ο κ. Μπελέρης στο δικαστήριο.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της δίκης για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, βάσει της οποίας έχει προφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.