Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo απόγευμα της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2024 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα που λειτουργούν στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό έκανε σύντομη αναφορά στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς το απαιτούσε η ημέρα.

Μάλιστα στο μουσικό πρόγραμμα έγινε και εκεί ειδική αναφορά με βιντεοπροβολή σχετική με την αποφράδα μέρα και εν συνεχεία χορευτές από διάφορους ποντιακούς συλλόγους παρουσίασαν τον επιβλητικό πυρρίχιο χορό.

Στη συνέχεια ο π. Ιωάννης παρουσίασε την εργασία που γίνεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού και επαίνεσε ιδιαιτέρως τις δύο χοροδιδασκάλους Σοφία Μανουσαρίδου και Κωνσταντίνα Αγγελίδου αλλά και τους 150 χορευτές και χορεύτριες που στην πλειονότητά τους ήταν νέα παιδιά.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Μέσα από την κορνίζα» και για τον λόγο αυτόν οι χορευτές έβγαιναν στη σκηνή περνώντας από μια μεγάλη κορνίζα που είχε κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό θέλοντας έτσι να δείξουν ότι με το δικό τους τρόπο ζωντανεύουν τη στατική εικόνα και κατ’ επέκταση και την παράδοση της πατρίδας μας.

Με τα χορευτικά συνεργάστηκαν άψογα ο Αργύρης Κόκορης και η «Ρωμέικη Κομπανία» τον οποίων οι μελωδίες πλημμύρησαν το Πνευματικό Κέντρο.

Τον Δήμαρχο Γιαννιτσών εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ευφροσύνη Μερεμητσάκη η οποία χαιρέτησε και την εκδήλωση.

Παρόντες ήταν τοπικοί και πολιτειακοί άρχοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.