ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ – Ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής που ίδρυσε και έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Από το 1:01:50 λεπτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος αναφέρεται στα 2 σημεία πριν τα παγκόσμια γεγονότα.

Ερώτηση προς τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο:

Εμείς αυτά τα γεγονότα που θα είναι συνταρακτικά πως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να φοβόμαστε; Πρέπει να ελπίζουμε;

Μόρφου Νεόφυτος: Ο Χριστιανός δεν φοβάται! Η τελεία αγάπη έξω βγάζει το φόβο.

Και δεν μας έστειλε ο Θεός αυτούς τους Αγίους για να φοβόμαστε, αντίθετα μας έστειλε όλους αυτούς τους Αγίους κατά την ταπεινή μου άποψη τεραστίων μεγεθών Άγιοι όπως η πρώτη εκκλησία τους τρεις Ιεράρχες. Τους μεγάλους Οσίους Αντώνιο, Σάββα και Θεοδόσιο που εστήριξαν τον μοναχισμό αυτοί.

Η προίκα του 20ου αιώνος στον 21ον αιώνα είναι οι Άγιοι τούτοι.
Ταπεινά πιστεύω ότι και από αποκαλύψεις μερικών Αγίων ανθρώπων που με εμπιστεύονται και μου λένε ότι ζούμε σε πολύ πολύ οριακές στιγμές.

Δεν είναι το Μακεδονικό το πρόβλημα.
Ούτε πρέπει να ερμηνεύουμε τα ερχόμενα γεγονότα ελληνοκεντρικά. Ως ο Θεός να ενδιαφέρεται μόνο για την Ελλάδα και για μας. Ο Θεός είναι Θεός των αιώνων. Των αιώνων…

Θα σας πω 2 σημεία πριν τα παγκόσμια γεγονότα τα οποία και εμένα μου εμπιστεύτηκαν άνθρωποι του Θεού.

Το ένα σημείο που θα έχουμε εμείς οι φοβητσιάρηδες χριστιανοί του αιώνος τούτου είναι την πτώση του Ερντογάν.

Τώρα τι πτώση θα είναι αυτή δεν ξέρω. Θα είναι πολιτική, θα είναι βιολογική δεν ξέρω. Αλλά θα πέσει ο άνθρωπος. Αυτός πάσχει από αλαζονεία. Και πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται…

Άρα το 1 σημείο το οποίο θα περιμένουμε ότι μετά αμέσως από αυτόν θα αναλάβουν άλλοι δυτικόφιλοι που δεν θα χουν το όραμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τότε θα ξεκινήσουν τα λεγόμενα ελληνοτουρκικά… Δεν θα είναι πολύ έντονα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2 γεγονός είναι ότι οι Εβραίοι που είναι αυτοί που θα καθορίσουν την εξέλιξη των γεγονότων ότι θα χτυπήσουν σε κάποια στιγμή την Περσία. Και τότε θα γίνει η αφορμή για τα μεγάλα γεγονότα τα παγκόσμια.

Εμείς γιατί να φοβόμαστε;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.