Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27 Ιουνίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά, όπου τελέστηκαν τα μνημόσυνα των πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων και μνημόσυνα των πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Ακολούθως, τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων Αγλαντζιωτών, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Νωρίτερα, στο κήρυγμα του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη όλων των επωνύμων και ανωνύμων Αγίων, οι οποίοι «ἀφέντες ἅπαντα» ακολούθησαν το Θεό και ἦραν τον Σταυρό του μαρτυρίου της συνειδήσεως, πρώτα απ’ όλα, και πολλοί εξ αυτών και του μαρτυρίου του αίματος.

Επισημάνθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα ότι τα πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης, δικαιώνονται εν Χριστώ, μαζί μας εντός της Εκκλησίας «Καὶ οὗτοι πάντες μαρτυρηθέντες διὰ τῆς πίστεως οὐκ ἐκομίσαντο τὴν ἐπαγγελίαν, τοῦ Θεοῦ περὶ ἡμῶν κρεῖττόν τι προβλεψαμένου, ἵνα μὴ χωρὶς ἡμῶν τελειωθῶσι» (Εβρ. ια΄ 39-40).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.