Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, που η Εκκλησία εορτάζει το Γενέθλιο της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωσήφ Bosch υπέγραψαν Μνημόνιο εκπαιδευτικής και πολιτιστικής Συνεργασίας.

Ο κ. Πρύτανης, ο οποίος ανέλαβε τα διαδικαστικά θέματα μέσα σε ένα τρίμηνο και ενώ μεσολάβησαν οι θερινές διακοπές ανέλαβε να διεκπεραιώσει τα διαδικαστικά θέματα, ώστε οι δράσεις του Μνημονίου να καλύπτουν όλους τους τομείς του μεγαλύτερου και πλουσιότερου σε γνωστικά αντικείμενα Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Πράγματι ο κ. Πρύτανης κινήθηκε με μεθοδικότητα, ενθουσιασμό και όραμα και είναι άξιος θαυμασμού.

Έτσι οι δράσεις του Μνημονίου θα έχουν τη διαφάνεια και την πιστοποίηση ενός ανώτατου εκπαιδευτικού φορέα, που παράγει συγχρόνως πολιτισμό υπηρετώντας τον άνθρωπο και την κοινωνία, συμβάλλοντας στη σύνδεση του απόδημου Ελληνισμού με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος με μία σχέση αντιδόσεως και δημιουργικής συνεργασίας.

Ο κ. Πρύτανης μίλησε με πολλή συγκίνηση για το άνοιγμα αυτό του Α.Π.Θ. προς τη Νότιο Αμερική, ενώ από την μεριά του ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες, που έχει τέσσερις τίτλους σπουδών από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. (Πτυχίο Θεολογίας, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό και Μεταδιδακτορικό) μίλησε για τo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για την Alma Mater του και τις Ελληνικές σπουδές σα να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Καθώς ο ίδιος σπουδάζω στο εξωτερικό ως υποψήφιος διδάκτορας στην Καθολική Θεολογική Σχολή του Στρασβούργου ένιωσα ρίγος παρακολουθώντας την τελετή υπογραφής για τα δύο μεγέθη που είχα μπροστά μου, για την οικουμενικότητα του Α.Π.Θ. και του Πατριαρχείου μας.

Νικόλαος Κ. Κότσαπας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.