Με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού, στο Λουτράκι Κορινθίας, εορτάστηκε εφέτος, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, η μνήμη τουΑγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού. Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος, αναπαύεται στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από του συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού διάβασε τις ευχές υπέρ υγείας και ιάσεως των ασθενούντων, ομίλησε παραμυθητικά στους ελάχιστους εκ των μέτρων επιτρεπομένους παρόντες, τονίζοντας με έμφαση τις δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες βιώνουμε και προτρέποντας τους να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε ο Θεός να σπλαχνισθεί τον κόσμο και να εορτάσουμε «καλά Χριστούγεννα». Συν τις άλλοις τα «σημεία των καιρών» δεν δείχνουν ευνοϊκά υπέρ της Εκκλησίας μας και του Λαού της, καθώς διακρίνεται, και μάλιστα εμφανώς, μια προσπάθεια να πληγεί η Ορθοδοξία μας, ως θεσμός.

Στην ήδη υπάρχουσα βεβαρημένη ατμόσφαιρα, από την φονική πανδημία, αρχίζει πλέον να προστίθεται μια τόσο ανεξήγητη όσο και με βαθιά στόχευση απόπειρα, που κατευθύνεται από τα ξένα κέντρα διακυβέρνησης αλλά και που ανεξήγητα υποστηρίζεται από τα εγχώρια, με σκοπό να περιορισθεί η δύναμη, η ισχύς, η επίδραση και η πάντοτε αλληλέγγυα προς τον Λαό δράση της επικρατούσας και συνταγματικά Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η δύναμη όμως αυτή εκπορεύεται εκ Θεού και έχει 2.000 χρόνια ιστορίας. Οι προσπάθειες υπονόμευσης και περιορισμού της απεδείχθησαν αίολες στο παρελθόν και συν Θεώ θα δρέψουν τα ίδια αποτελέσματα και στο παρόν. Διότι η ψυχήτου Έλληνα έχει «μπολιαστεί» απ’ τον Κύριο και Θεό του και όση μεθόδευση, όση στόχευση και όση προπαγάνδα και αν υποστεί, πάντοτε θα γυρίζει σε Αυτόν και στα εκατομμύρια των Αγίων Του, που σ᾿ όλες τις τραγικές στιγμές της μεγάλης ιστορίας μας έδωσαν το θαυμαστό παρόν και την κατάλληλη λύση. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους οι κυβερνώντες, οι Άρχοντές μας και κάποιοι «ειδικοί» Επιστήμονες, ακόμη και αν δεν πιστεύουν στην Δευτέρα Παρουσία και στην τελική Κρίση, αφού τότε οι κρίνοντες θα κριθούν και ειλικρινά προσεύχομαι να μην κατακριθούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.