Γράφει ο Χαράλαμπος Μεταλλίδης.

Δεύτε ίδωμεν πιστοί που εγγενήθη ο Χριστός …..

Στην σύγχυση της ταραχώδους κοινωνίας μας ο μικρός άνθρωπος αδυνατεί να καταλάβει Το Μυστήριον της Θείας ενανθρωπίσεως του Θεού.

Ο Χριστός γεννήθηκε σήμερα στις καρδιές των ανθρώπων όλων εκείνων που ψάχνουν να βρουν την Ειρήνη, την αγάπη, την αξιοπρέπεια τον σεβασμό και την Ελευθερία της σκέψεις, ως φως και ελπίδα για την αιωνιότητα.

Γεννήθηκε στην απόλυτη φτώχεια για να κάνει εμάς πλούσιους, και σ’ ένα σκοτεινό περιβάλλον για να μας γεμίσει με φως και ελπίδα, ότι δεν τελειώνει ο κόσμος αυτός στην βία και στον θάνατο αλλά υπάρχει ζωή πέρα απ‘ αυτόν.

Μας εμφανίστηκε ως βρέφος, μας αποκάλυψε την δόξα του Θεού λίγο πριν το πάθος του, μας παρουσιάστηκε ως έτερα μορφή με την ανάσταση του και διαβεβαίωσε τους μαθητές του πως τους συμφέρει να φύγει, για να στείλει τον Παράκλητο, το πνεύμα το άγιο …. Όντος μυστήριο η θεία φανέρωση ….

Με αυτό το Πνεύμα το Άγιο σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου κοιμήθηκαν οι δυο πρώτοι Έλληνες Ιεραπόστολοι στα σπλάχνα της Αφρικάνικης γης .. ο π. Νικόδημος Σαρίκας (29/12/1941) και ο π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος (29/12/1972).

Βρέθηκαν εκεί για την αγάπη του Χριστού, να υπηρετήσουν τον άνθρωπο και να μεταδώσουν το χαρμόσυνο άγγελμα στους Ιθαγενείς το “δόξα εν υψίστης Θεός και επί γης Ειρήνη”.

Αυτοί πίστεψαν στον λόγο του Χριστού “Πορευθέντες μαθητεύσατε” και με την παρουσία τους και τον ιδρώτα τους στην Αφρικανική ήπειρο άνοιξαν τον δρόμο της σύγχρονης Ιεραποστολής και χάραξαν την πορεία και τον τρόπο στους νέους Ιεραποστόλους ιθαγενείς και Έλληνες …

Μας δίδαξαν, πως το καθήκον και το χρέος της εντολής ….από της ψυχής το σθένος ξεκινά και στης καρδιάς το μέτρο δυναμώνει ..

Σήμερα, 29 Δεκέμβρη του 2022 στεκόμαστε μπροστά σ’ αυτούς τους φωτισμένους Ιεραποστολικούς γίγαντες άφωνοι και άναυδοι για τις πολλές τους θυσίες στο ιεραποστολικό τους καθήκον …

Τυχαίο γεγονός η κοίμησης των δυο την ίδια ημερομηνία …. ή σχέδιο του Θεού ….

“εμείς δεν κλαίμε τους νεκρούς εκεί που πήγαν ….. μα κλαίμε μονάχα ζωντανούς που δεν τιμούν ΑΓΙΟΥΣ”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.