Η αναφορά του πρωθυπουργού στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε και μόνο το ότι υπάρχει μία έντονη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των Τεμπών δεν είναι μια καλή εξέλιξη. «Σε καμία περίπτωση, μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται ή -για να είμαι πιο ακριβής- να κομματικοποιείται» σημείωσε.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ.λ Μητσοτάκης υπενθύμισε πως «σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται;». Συνεχίζοντας σημείωσε πως η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. «Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμού», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως «θα συμβούλευα, λοιπόν, όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτη τη δουλειά της. Τελικά αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι, δεν υπάρχουν a priori αθώοι σε αυτή την υπόθεση».

Όπως είπε εν συνεχεία, «η διαρκής προσπάθεια αποκόμισης ενός πρόσκαιρου κομματικού οφέλους πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, πέραν του ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι ορθή, πιστεύω ότι τελικά και γι΄ αυτούς που την επιδιώκουν δεν θα είναι και κομματικά ωφέλιμη. Από την πρώτη στιγμή έσκυψα και σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών, είπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή. Και έχουμε κάνει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Τις επόμενες εβδομάδες να περιμένετε και κάποιες ακόμα πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις και έναν απολογισμό όλων των παρεμβάσεων που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα, -δουλεύοντας σιωπηλά και μεθοδικά- για το πώς τα τρένα μας θα είναι απολύτως ασφαλή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.