Οι ιερείς που δεν προσκομίζουν χαρτί γιατρού που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν.

Σε αργία άνευ αποδοχών θέτει τους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης που δεν εμβολιάζονται, ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος σε αρνητές ιερείς: Εμβολιάζεστε ή αργία με στέρηση μισθού Γενναία απόφαση από τον ιεράρχη, φωτεινό παράδειγμα έναντι του σκοταδισμού από μερίδα ιερωμένων σε σχέση με τα εμβόλια. Οργή του μητροπολίτη για ιερέα της Λέσβου, ο οποίος, αν και ασθενής με Covid-19, συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας συρροή κρουσμάτων στο νησί.

Την ώρα που άλλοι ιεράρχες δεν δείχνουν να πείθονται από τις συνεχείς νουθεσίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το εμβόλιο κατά της Covid-19 και τα άλλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως οι μάσκες, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος θέτει σε αργία, άνευ αποδοχών, όσους ιερείς αρνούνται να εμβολιαστούν. Καθώς δεν υπάρχει πια καμία σκέψη επέκτασης της υποχρεωτικότητας, ο μητροπολίτης Ιάκωβος πάει ένα βήμα πιο πέρα και σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που φθάνουν στο σημείο να κατακεραυνώνουν το εμβόλιο για το κορονοϊό, τολμά και με επιστολή του σε ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν για δικούς τους λόγους –που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας– τους ζητεί να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας, ειδάλλως θα τεθούν σε αργία, η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους. «Εντελλόμεθα όπως εντός μιας εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, η οργή του μητροπολίτη, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον μετριοπαθείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, οφείλεται στη διασπορά που προκάλεσε κληρικός της μητρόπολης Μυτιλήνης, ο οποίος συμμετείχε σε εορτασμούς για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, ενώ ασθενούσε με Covid-19, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός σε δεκάδες πιστούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Οπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν αναστάτωσε πολλούς στην τοπική κοινωνία, ωθώντας τον μητροπολίτη να λάβει αυτό το δραστικό μέτρο. Την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε νέα έκκληση σε όλους τους κληρικούς και τους πιστούς, ώστε κατά την προσέλευσή τους στις εκκλησίες να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας, προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας. «Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.