Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της πόλεως μας τελέστηκε την 1η Νοεμβρίου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού για την λαμπρή εορτή των Αγίων Αναργύρων, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, ενώ πλήθος κόσμου παρέστη για να συμπροσευχηθεί στους Αγίους ιαματικούς Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό.

Οι Άγιοι Ανάργυροι τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, προσέφεραν τον ίδιο τους τον εαυτό για να διακονήσουν το Σώμα του Χριστού, την ίδια μας την Εκκλησία, δηλαδή τον συνάνθρωπο μας και οτιδήποτε έκαναν το έκαναν προς δόξαν Θεού.

Μητροπολίτης Κυδωνίας Δαμασκηνός

Μητροπολίτης Κυδωνίας

Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου έχει έδρα τα Χανιά και περιλαμβάνει τις επαρχίες της Κυδωνίας και του Αποκόρωνα του νομού Χανίων.

Τα Χανιά είναι κτισμένα στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, η οποία ήταν από τις αρχαιότερες και σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης. Τον Α΄ μ.Χ. αι. φαίνεται να ακμάζει και πρέπει να είχε Ιουδαϊκή παροικία. Η Απτέρα στον Αποκόρωνα, ήταν μια από τις ισχυρές πόλεις της δυτικής Κρήτης από τους Κλασικούς χρόνους. Η επικράτειά της εκτεινόταν δυτικά μέχρι τα εδάφη της Κυδωνίας, νότια πιθανότατα μέχρι τα εδάφη της Λάππας (Αργυρούπολη), ανατολικά μέχρι το ακρωτήριο Δρέπανο, ενώ ήλεγχε και τις δύο πλευρές του Αμφιμήτριου (κόλπος της Σούδας).

Στις περιοχές των Καλυβών, της Κεράς, της Αλμυρίδας (Φοινικιάς), των Αρμένων και του Στύλου υπάρχουν υπολείμματα από παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες, ενώ και ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Άπτερα (μετόχι της Πάτμου), είναι κτισμένος πάνω στα ερείπια μεγάλου παλαιοχριστιανικού ναού.

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.