Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας: Ο Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας (Γκορμπατσώφ) Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι spas μίλησε για την οργάνωση της νεοϊδρυθείσας Εξαρχίας Αφρικής.

Είπε μεταξύ άλλων ότι η οι κληρικοί που θα στελεχώσουν την Εξαρχία προέρχονται από τους ντόπιους Αφρικανούς κληρικούς και αναφέρθηκε και στον αριθμό των κληρικών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που ήδη βρίσκονται στην Ρωσική Εκκλησία.

«Ο αριθμός των κληρικών αυξάνεται διαρκώς. Κατά τη στιγμή της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 102, οι οποίοι προέρχονταν από οκτώ Αφρικανικές χώρες. Σήμερα είναι ήδη 150 από περισσότερες από 12 χώρες και ο αριθμός τους αυξάνεται».

Ο ιεράρχης τόνισε ότι «μεταξύ των κληρικών της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας που μεταφέρθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπάρχουν τυχαίοι άνθρωποι».

Ασχολούμαστε ενεργά με τον έλεγχο και ερευνούμε την ιερατική υπόσταση όλων των ανθρώπων που θέλησαν να υπαχθούν υπό το ωμοφόριο του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Διέψευσε, ως προπαγάνδα, τις δηλώσεις κάποιων Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Φαναρίου, ότι στην Εξαρχία προσχώρησαν καθηρημένοι κληρικοί και διαβεβαίωσε ότι γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι.

“Στις πλατφόρμες κάποιων διαδικτυακών δημοσιεύσεων, κάποιοι μας κατηγορούν ότι εντάσσουμε στην Εξαρχία κληρικούς που δεν έχουν τώρα ιερατική διακονία, ή κληρικούς με αμφίβολη φήμη. Θέλω να πω με βεβαιότητα ότι ελέγχουμε κάθε άνθρωπο».

Τέλος σημείωσε επίσης ότι, η Εξαρχία ετοιμάζεται να διορίσει επισκόπους στην Αφρική και πρόσθεσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σκοπεύει να αναπτύξει όχι μόνο θρησκευτικές, αλλά και κοινωνικές δραστηριότητες στην Αφρική, ώστε να μην κερδίσει χρήματα από τους Αφρικανούς, αλλά να φέρει πνευματική και υλική ανάπτυξη στον πληθυσμό της Αφρικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.