Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε, παρά τις δύσκολες επικρατούσες συνθήκες λόγω των καιρικών αλλαγών και της πανδημίας, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Νωπήγεια).

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την παρουσία κληρικών και ιεροδιακόνων της τοπικής Εκκλησίας. O Σεβασμιώτατος στο λειτουργικό και επίκαιρο κατηχητικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, διαπιστώνοντας τη διαχρονικότητα του μηνύματος αυτού για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με τις αναλήθειές του παραμόρφωσε τον κόσμο και σήμερα βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. «Είναι καιρός», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες, οι οποίες θα μεταμορφώσουν και τον εαυτό μας και την κοινωνία, διότι «ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰωάν., η΄ 32)».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή πορεία προς τον Δεκαπενταύγουστο. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.