Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε, παρά τις δύσκολες επικρατούσες συνθήκες λόγω των καιρικών αλλαγών και της πανδημίας, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Νωπήγεια).

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την παρουσία κληρικών και ιεροδιακόνων της τοπικής Εκκλησίας. O Σεβασμιώτατος στο λειτουργικό και επίκαιρο κατηχητικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, διαπιστώνοντας τη διαχρονικότητα του μηνύματος αυτού για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με τις αναλήθειές του παραμόρφωσε τον κόσμο και σήμερα βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. «Είναι καιρός», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες, οι οποίες θα μεταμορφώσουν και τον εαυτό μας και την κοινωνία, διότι «ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰωάν., η΄ 32)».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή πορεία προς τον Δεκαπενταύγουστο. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.