Διορία μιας εβδομάδας για τους ανεμβολίαστους κληρικούς, ειδάλλως... αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων-Η θεία λειτουργία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι θείες λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν-Αναλυτικά η εγκύκλιος του Ελευθερουπόλεως.

Σε έκτακτα μέτρα προχωρά για τους επόμενους μήνες στους ναούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος με αφορμή την ταχύτατη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα και εν προκειμένω και στον Δήμο Παγγαίου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Χρυσόστομος, μέσα από την έκτακτη εγκύκλιο που εξέδωσε, από εδώ και στο εξής «η θεία λειτουργία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι θείες λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια», ενώ ταυτόχρονα κάνει έκκληση προς τους ιερείς της μητρόπολης «να προτρέπουν με αγάπη και σύνεση το λαό ώστε να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα».

Επίπληξη και αφαίρεση οφφικίων στους αντιρρησίες κληρικούς
Την ίδια στιγμή αυστηρό είναι το μήνυμα που στέλνει προς τους «αντιρρησίες» κληρικούς οι οποίοι δεν υπακούν ακόμη και σήμερα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως.

«Θα τιμωρήσουμε οποιονδήποτε κληρικό θα αποτρέπει ενορίτες του από τον εμβολιασμό», αναφέρει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, επισημαίνοντας παράλληλα πως έναν τέτοιο ιερέα, «τον θεωρούμε ήδη ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως καλεί μάλιστα και όσους κληρικούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, «να σπεύσουν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα και να το κάνουν», ξεκαθαρίζοντάς τους πως «εάν εντός μίας εβδομάδος δε συμμορφωθούν προς αυτές τις εντολές, εκτός από την επίπληξη που θα υποστούν, θα τους γίνει και αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων», καταλήγει η εγκύκλιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.