Τους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αυστρία δεξιώθηκε η Ομοσπονδιακή Υπουργός Susanne Raab με την ευκαιρία της πασχαλινής περιόδου στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα για πρώτη φορά μετά την πανδημία, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, Πρόεδρος της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων στην Αυστρία, ο Καρδινάλιος Christoph Schönborn, ο Αποστολικός Νούντσιος στην Αυστρία Pedro Lopez Quintana και πολλές άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες.

Στην παρέμβασή του, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τις μεγάλες προκλήσεις που παρουσιάζονται στο έργο της Εκκλησίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη ποικίλων μορφών βοηθείας προς τους πολυαρίθμους φιλοξενουμένους κάθε ηλικίας στην Αυστρία. Κάλεσε όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς άρχοντες να ανοίξουν τις καρδιές και τις πόρτες των για να παράσχουν επειγόντως βοήθεια όπου χρειάζεται. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε καταλήγοντας, ότι η αληθινή ειρήνη θα επέλθει μόνο όταν υπάρξει ειλικρινής συμφιλίωση μεταξύ των αντιπάλων και αυτό είναι δυνατό μόνον με προοπτική την παρακαταθήκη της Ειρήνης του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Raab καθώς και ο Πρόεδρος της Διασκέψεως των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Αυστρίας Αρχιεπίσκοπος Franz Lackner στις ομιλίες των υπογράμμισαν τις άριστες σχέσεις του Αυστριακού Κράτους με όλες τις εκκλησιαστικές αρχές και τις θρησκευτικές κοινότητες, όπως απεδείχθη τόσο από την συνεργασία κατά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας όσο και από την οργάνωση της παροχής βοηθείας προς τους αναξιοπαθούντας συνανθρώπους τους καταφεύγοντας στην Αυστρία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αρχιεπίσκοπος Lackner επεσήμανε ωστόσο ότι παραμένει διάσταση απόψεων σε αρκετά θέματα όπως π.χ. στο ζήτημα νομιμοποιήσεως της ευθανασίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.