Αφιερωμένη στα νιόπαντρα ζευγάρια θα είναι η σύναξη και η ομιλία που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, τόσο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης (Birger Jarlsgatan 92), μετά τη Θεία Λειτουργία, όσο και σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας.

Στην πρόσκλησή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας αναφέρει τα εξής:

Αγαπητά μου νιόπαντρα ζευγάρια,
Καθώς αποφασίσατε να ενώσετε τη ζωή σας με τα ιερά δεσμά του γάμου, ως Ποιμενάρχης σας και Μητροπολίτης της ιστορικής Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Σκανδιναυΐα, θα ήθελα να σάς δηλώσω το προσευχητικό παρόν της Εκκλησίας μας και τη συμπαράστασή μας στον ευλογημένο καθημερινό αγώνα σας.

Όταν πήρατε την απόφαση να τελέσετε το γάμο σας στην Εκκλησία, ενδεχομένως να μην είχατε πλήρη επίγνωση όλων των πνευματικών αληθειών που συνδέονται με το Ιερό αυτό Μυστήριο και τη σπουδαιότητά του, το οποίο ο Απόστολος των Εθνών Παύλος χαρακτηρίζει «Μέγα Μυστήριον».

Την ημέρα του γάμου σας ενωθήκατε «εις σάρκα μίαν» κι αυτό ασφαλώς είναι έργο της Πρόνοιας του Θεού. Ενωθήκατε και γίνατε ένα πνεύμα, μία δύναμη, μια θέληση, ένας τρόπος σκέψης και αποφάσεων, για να απολαμβάνετε την ομορφιά της συζυγίας.

Προκειμένου να δώσουμε έμφαση στη σπουδαιότητα του Μυστηρίου του Γάμου και να τιμήσουμε την απόφασή σας αυτή, να ευλογηθεί ο γάμος σας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε φέτος την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, σε σας, ώστε, μετά τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης (Birger Jarlsgatan 92),και σε όλες τις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, να αφιερώσουμε την λατρευτική σύναξη και την ομιλία μας σε σας, τα νιόπαντρα ζευγάρια.

To πρώτο “Κυριακάτικο Αφιέρωμα” θα τιμήσει τους νεόνυμφους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την τοπική μας Εκκλησία η συμμετοχή σας στη Θεία Λειτουργία της 10ης Οκτωβρίου (έναρξη 10 π.μ.) και στην εισήγηση που θα ακολουθήσει, αφιερωμένη σε σας, τα νέα ζευγάρια της Μητρόπολής μας, με πολλές χρηστές ελπίδες και ευχές στο ξεκίνημα της έγγαμης ζωής σας.

Με όλη μου την αγάπη και με την προσμονή της συνάντησής μας.

† Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.