«Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα, δίνει στην Κυβέρνηση την δυνατότητα να παρουσιάσει την συνολική της δράση», είπε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Ως κίνηση «πολιτικής απόγνωσης» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βουλή υποστηρίζοντας παράλληλα πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να οξύνει το πολιτικό κλίμα.

«Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα, δίνει στην Κυβέρνηση την δυνατότητα να παρουσιάσει την συνολική της δράση, να επικεντρωθεί στις μεγάλες προκλήσεις τις περιόδου, τις προσπάθειας αντιμετώπισης που καταβάλαμε, και φυσικά στα απτά αποτελέσματα. Αυτονόητα η συζήτηση θα υπενθυμίσει στον ελληνικό λαό τις ολέθριες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μηταράκης πως το 2021 αποτέλεσε την χειρότερη χρονιά για την ΕΕ στον μεταναστευτικό τομέα από το 2017 με 200.000 παράνομες αφίξεις. Ωστόσο, στην Ελλάδα «καταφέραμε να μειώσουμε τις συνολικές ροές από 72.422 το 2019 σε 8.745 το 2021, δηλαδή μείωση-88%. Οι χαμηλότερες ροές της δεκαετίας. Η μείωση των ροών, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και η ανάληψη του ελέγχου των δομών από την Κυβέρνηση έφερε αποτελέσματα στις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες».

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως επιτεύχθηκαν:

«- Η αποσυμφόρηση των νησιών καθώς από 17.000 την ημέρα των εκλογών του 2019 σήμερα βρίσκονται στα νησιά περίπου 3.000 μετανάστες

– αποσυμφόρηση της ενδοχώρας, καθώς σε σχέση με το 1ο δωδεκάμηνο του 2020, οι διαμένοντες έχουν μειωθεί κατά 49%.

– Την τελευταία διετία έκλεισαν συνολικά 88 δομές φιλοξενίας από τις 121 που παραλάβαμε.

– Σήμερα φιλοξενούμε συνολικά 28.000 μετανάστες σε δομές και διαμερίσματα της ενδοχώρας. Από 48.000 την ημέρα των εκλογών.

– συνεχίζουμε στην μείωση των θέσεων φιλοξενίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

– υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας προς τις τοπικές κοινωνίες, με τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανταποδοτικά τέλη και χρηματοδότηση έργων, την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποζημιώσεων για τους κατοίκους»

– Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η ΝΔ, έχουν έρθει στην Ελλάδα παράνομα 78 χιλιάδες μετανάστες, ενώ έχουν φύγει συνολικά 120-130.000».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.