Σύμφωνα με επικείμενη ρύθμιση που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών θα αποζημιωθούν και τα νομικά πρόσωπα αλλά όχι με το ποσοστό που θα λάβουν τα φυσικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες –φυσικά πρόσωπα που θα υποστούν μείωση 80% στα εισοδήματα από ενοίκια κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα λάβουν αποζημίωση 60% από το κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν αποζημίωση 40% επί του μηνιαίου μισθώματος.

Για παράδειγμα, νομικό πρόσωπο που εκμισθώνει τρία εμπορικά ακίνητα με μηνιαία μισθώματα ύψους 40.000 ευρώ θα λάβει τον Ιανουάριο από τους ενοικιαστές 8.000 ευρώ λόγω της έκπτωσης 80% που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Το κράτος θα αποζημιώσει το νομικό πρόσωπο –ιδιοκτήτη ακινήτων με το ποσό των 16.000 ευρώ μηνιαίως ή διαφορετικά με το 40% του μισθώματος.

Συνολικά τον Ιανουάριο θα λάβει 24.000 ευρώ δηλαδή θα υποστεί απώλεια 16.000 ευρώ στο μηνιαίο μίσθωμα. Η αποζημίωση από το κράτος θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με οφειλές στο Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 40% στο κράτος, 40% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση –ενοικιαστή. Μετά την υποβολή των δηλώσεων COVID στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ η κρατική αποζημίωση θα πιστωθεί απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτήτων ακινήτων και θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφιστεί με άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.