Μήνυση κατέθεσε ο Δικηγόρος Χ. Κατσιβαρδάς για την μεροληπτική αντιμετώπιση των Μουσουλμάνων από την κυβέρνηση εφόσον ασκήθηκαν στοχευμένες διώξεις σε Χριστιανούς εν μέσω εορτασμών του Πάσχα.

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών, κατέθεσε ο Δικηγόρος Αθηνών, Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, ( κατ’ άρθρο 42 του Κ.Π.Δ, του άρθρου 1,2,5 του Ν. 4194/2013 καθώς και της παραγράφου 2 του άρθρου 120 του Συντάγματος), εξ αφορμής του πρωτοσέλιδου της Αθηναϊκής εφημερίδας “Εστία” με τίτλο “Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις. Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπονται Ισλαμικά έθιμα-ο ρόλος του Βουλευτού Ιλχάν”, η οποία αναφερόταν, σχετικώς με την ανοχή της κυβέρνησης, κατά την έναρξη της θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων “Ραμαζάνι” και την εφαρμογή ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών, υπέρ τους (ήτοι των Μουσουλμάνων εν προκειμένω), κατά παράβαση του άρθρου, 3, 13, του Συντάγματος καθώς και των άρθρων 9 και 14 της ΕΣ.Δ.Α.

Η μηνυτήρια αναφορά, επικεντρώνεται ιδίως στο αδίκημα του άρθρου 183 του Π.Κ, περί διέγερσης σε ανυπακοή, διότι οι πιστοί του Ισλάμ παροτρύνονταν να κατασκευάσουν παράνομες βεβαιώσεις κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας περί περιορισμού της κυκλοφορίας προς αποσόβηση διαδόσεως του ιού, προκειμένου να προσέλθουν εις τα Τζαμιά, ενώ εις την πράξη λίγες ημέρες πριν, όποιος Ορθόδοξος κληρικός, τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις, άνοιγε τους Ιερούς Ναούς, ή μεταλάμβανε μεμονωμένα πιστούς, εδιώκετο απηνώς, τόσο διοικητικά όσο και ποινικά και διεπομπεύετο εις τα Μ.Μ.Ε.

Για τους ως άνω λόγους εξ αιτήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως να διενεργήσει δεόντως, κατ’ άρθρο 43 και 243 του Κ.Π.Δ, προκαταρκτική εξέταση ίνα διερευνηθεί ενδελεχώς η επίμαχος υπόθεσις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.