Έρανο αγάπης με συναυλία βυζαντινής μουσικής διοργάνωσε η ενορία Brâncuși το βράδυ της Δευτέρας στο Βουκουρέστι, με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της θεραπείας της 3χρονης κόρης του αρχιδιακόνου και πρωτοψάλτη του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, Mihail Bucă.

Η Irena Ecaterina, που έχει σύνδρομο Down, πάσχει και από οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία. Ο μυελός των οστών παράγει πάρα πολλά ανώριμα αιμοσφαίρια, τα οποία δεν μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα, αλλά παραμένουν στο στάδιο των ανώριμων μυελοειδών κυττάρων (φλύκταινες). Αποτρέπουν τον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, που οδηγεί σε αναιμία και μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων στο αίμα, συστατικά που βοηθούν το αίμα να πήξει φυσιολογικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Ενορία Brâncuși, συγκεντρώθηκαν 80.000 lei (περίπου 16.178 ευρώ) προς όφελος του μικρού κοριτσιού. «Η γενναιοδωρία την οποία είδα και από την οποία ωφελήθηκα χθες το βράδυ με ταπεινώνει και με κάνει να θέλω να είμαι πάντα καλύτερος, να είμαι πάντα ευγνώμων και χαρούμενος για τους ανθρώπους γύρω μου και στη ζωή μου», είπε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο Basilica.ro για το πώς άλλαξε η ζωή της οικογένειας μετά τη διάγνωση της ασθένειας: «Τα δάκρυα δεν στερεύουν. Υποκλίνομαι μπροστά σε όλες τις μητέρες που στέκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους».

Μετά από πρόσκληση του πρωτοπρεσβύτερου Costel Burlacu, στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Καθηγητής π. Nicușor Beldiman, Πατριαρχικός Σύμβουλος στον Θεολογικό-Εκπαιδευτικό Τομέα της Πατριαρχικής Διοίκησης, ο Aurelian Iftimiu, Πατριαρχικός Σύμβουλος και πολυάριθμοι ιερείς από την Αρχιεπισκοπή.

«Ευχαριστώ τον πρωτοπρεσβύτερο και τους ιερείς που ήρθαν. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη Χορωδία Evia, που μας βοήθησε άμεσα και ευχαριστώ και τα παιδιά της ενορίας. Με την ενέργειά τους με έκαναν να σκεφτώ την Ειρήνη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη (Ρουμανίας) Δανιήλ, για την ευλογία αυτού του έρανου. Έφυγα γεμάτος ζωή και ελπίδα», είπε ο αρχιδιάκονος και πρωτοψάλτης του Πατριαρχικού Ναού.

Η Χορωδία «Εvia», στην οποία συμμετέχουν μαθητές Θεολογίας και Μουσικής, καθώς και ιερείς, διάκονοι και σολίστ όπερας και οπερέτας, μετέδωσε την αρμονία της μουσικής στην εκδήλωση, ενώ τα παιδιά της ενορίας ετοίμασαν λουκουμάδες και έκθεση παιχνιδιών. Η συναυλία μεταδόθηκε από οθόνη στην αυλή της ενορίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.