ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Οι χαρακτηριστικοί τρούλοι στα χρώματα του πράσινου και του χρυσού θα μπορούσαν να μπερδέψουν ακόμη και τους επαΐοντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι σημείο αναφοράς των ρωσικών ναών, αλλά η υψωμένη σερβική σημαία κάνει την διαφορά. Βρίσκεται στο χωριό Μπάνστολ της Σερβίας κι είναι αφιερωμένη στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαστε δύο Ορθόδοξοι Χριστιανικοί λαοί, που μας συνδέει κοινή Ιστορία, που είχαμε τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας στις μεταξύ μας σχέσεις. Αλλά ανέκαθεν η Ρωσία ήταν σύμμαχος των Σέρβων και βοηθούσε όσο μπορούσε περισσότερο.

Η Σερβία πάντα κοιτούσε προς την Ρωσία για υποστήριξη, ακριβώς εξαιτίας της θρησκείας», τόνισε Μπράνκο Σιμόνοβιτς, επικεφαλής της τοπικής λέσχης που εμπνεύσθηκε την δημιουργία της εκκλησίας.

«Βλέπω ότι η φωτογραφία του Πούτιν μπαίνει σε γυναικεία εσώρουχα, χρυσά ρολόγια, κινητά. Γιατί να μην έχει και μία εκκλησία το όνομά του. Πιστεύω ότι θα ήταν και πιο χαρούμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο», λέει ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι Σέρβοι θεωρούν σημαντική την στήριξη της Μόσχας και στο τελευταίο μέτωπο με το Κοσσυφοπέδιο, αφού οι πλέον σημαντικοί ναοί και τα μοναστήρια της σερβικής εκκλησίας βρίσκονται στο έδαφός του.

Να σημειωθεί πως οι χαρακτηριστικοί τρούλοι στα χρώματα του πράσινου και του χρυσού θα μπορούσαν να μπερδέψουν ακόμη και τους επαΐοντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.