Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στο τραπέζι τέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση και ο τρόπος μερικής άρσης των περιορισμών. Καθοριστικές κρίνονται η αυριανή και η μεθαυριανή ημέρα (Τετάρτη και Πέμπτη) όπου οι επιδημιολόγοι θα μελετήσουν τα τελευταία στοιχεία και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους.

Από τα έως τώρα δεδομένα, τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στους ναούς ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και το πιθανότερο είναι ότι θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι και τους Γ’ Χαιρετισμούς.

Οι μοναδικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν είναι ως προς τον επιδημιολογικό χαρακτηρισμό μίας περιοχής.
Η ανησυχία είναι να μην επαναληφθεί το περσινό σενάριο, με κλειστές τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς πληροφορίες αναφέρουν, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον για την Μεγάλη Εβδομάδα να επιτραπεί η παρουσία πιστών στους ναούς, με περιορισμό τόσο στον αριθμό όσο και στις αποστάσεις που θα τηρούνται.

Εύλογο είναι το ερώτημα πότε θα αρχίσει και με ποιο τρόπο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.