Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα για την Δράση κατά της Γονεϊκής Αποξένωσης ευχαριστεί όλους όσοι «συνέβαλαν έτσι ώστε να καταστεί εφικτή μια γενναία θεσμική μεταρρύθμιση με το παιδί στο επίκεντρο και τον σεβασμό ως θεμέλιο λίθο».

Η ομάδα ευχαριστεί δημόσια τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, που όπως αναφέρουν, υπήρξε αρωγός σε όλη αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και την υποστήριξε σταθερά.

«Η αγάπη του γονιού προς το παιδί του δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ιδεολογία. Έχει ως βάση την ανθρωπιά και τη συμπόνια. Το δικαίωμα σε δύο γονείς είναι οριζόντιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, από τους πολίτες όλων των πολιτικών αφετηριών, η οποία κοινωνία επιζητά και αξιώνει για τα παιδιά της και τη σχέση με τους γονείς τους, αλλά και για το σκέλος της συμπεριφοράς μεταξύ των γονιών -συζύγων ή μη- την εμπέδωση πάνω από όλα του σεβασμού και της ισότητας. Σεβασμός θεσμικά προς το παιδί. Σεβασμός των γονιών προς το παιδί, αλλά και σεβασμός μεταξύ των γονιών», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους.

Υπογραμμίζουν δε ότι «ως συμβολισμό της επόμενης ημέρας ας κρατήσουμε ότι στον τομέα ευαίσθητο τομέα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού υπό τα σύγχρονα δεδομένα και ανάγκες, δίχως κανένα αποκλεισμό πολιτών ή κοινωνικών ομάδων, αλλά και σε αυτό της αποτελεσματικής προστασίας και σεβασμού στην εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης υπάρχουν πολλά και περαιτέρω βήματα που πρέπει να εξεταστούν και να υλοποιηθούν και αυτό πρέπει να αποτελεί το ευρύ πεδίο της δράσης, της υπευθυνότητας και της αναζήτησης για όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.