Με λαμπρότητα και την παρουσία πολλών πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, εντός και εκτός του Ναού, τελέσθηκε απόψε στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, Μέγας Εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθεου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένων από τους Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Φωτεινιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λ. Σ., του Λιμενάρχη Σύρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, τον οποίο συνεχάρη για την εις Επίσκοπο χειροτονία του, και υπέμνησε στους πιστούς ότι πλειστάκις στο παρελθόν είχε επισκεφθεί τη Σύρο, ιερουργών και. κηρύττων τον θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στην εμπνευσμένη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και την αγάπη του, αναφέρθηκε στα τρία πρόσωπα, που παρέστησαν στο γεγονός της Μεταμορφώσεως και τους λόγους της επιλογής τους από τον Κύριο.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος, διότι προηγουμένως στο ερώτημα του Κυρίου «τίμα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι», αναγνώρισε και διακήρυξε την Μεσσιανική Του ιδιότητα, τον Ιάκωβο, ο οποίος πρώτος θα μαρτυρούσε για την πίστη του, και τον Ιωάννη, τον πρύτανη των θεολόγων, οποίος «άκουσε» τους κτύπους της καρδίας του Κυρίου.
Υπεγράμμισε δε ότι η ζωή μας δεν είναι μόνο πόνος, ασθένειες, θλίψεις, καταστροφές και πυρκαϊές, αλλά και αγάπη και φως, στο οποίο μας καλεί να μετάσχουμε, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, το υπερφυές γεγονός της Μεταμορφώσεως, πρόγευση της Αναστάσεως και της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου.
Αύριο το πρωί θα τελεσθεί στον ίδιο Ναό Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.