Θα συνεχίσουμε -τις επόμενες ημέρες- τη γενική σύσταση να προσέχουμε, να τηρούμε αποστάσεις, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Όλα αυτά θα συνεχίσουν να είναι στο λεξιλόγιό μας ως οριζόντια σύσταση, αλλά θα υπάρχουν τοπικές παρεμβάσεις όπου αυτό χρειάζεται. Δηλαδή, θα έχουμε τις γενικές συστάσεις και θα έχουμε και τοπική παρέμβαση, αν αυτό χρειάζεται. Δεν είμαστε στη φάση της απαγόρευσης. Είμαστε στη φάση της ενημέρωσης, της πειθούς. Αυτό που μας συντρόφευε τον προηγούμενο ενάμιση μήνα, μπορεί να μας συντροφεύσει για λίγο καιρό ακόμα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ- ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Για τις μετακινήσεις εκτός Νομών

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Νομού, τουλάχιστον, για αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 18 Μαΐου.

Θα επαναξιολογήσουμε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το θέμα αυτό, και εφόσον όλα τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όπως πηγαίνουν μέχρι και σήμερα, θα υπάρξει αυτή η απελευθέρωση.

Όποιος θέλει, σήμερα, για λόγους δουλειάς να μετακινηθεί εκτός Νομού, με τη βεβαίωση του εργοδότη του, μπορεί να το κάνει.

Αυτό που θέλει προσοχή είναι όταν θα αρχίσουν οι μετακινήσεις, για παράδειγμα, από ένα αστικό κέντρο για να πάει κάποιος στο χωριό του, να μην το κάνει συχνά.

Δηλαδή, θα ήταν προτιμότερο να μείνει εκεί για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην έχουμε συνεχώς μετακινήσεις από μια περιοχή σε άλλη, γιατί έτσι αυξάνεται η πιθανότητα διασποράς του ιού. Σε αυτό θα υπάρξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για την εστίαση

Θα υπάρχουν κανόνες που θα επιτρέπουν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, ιδίως στον εξωτερικό χώρο. Αυτό θα γίνει με την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που θα προσφέρουν οι Δήμοι, χωρίς αύξηση των τελών, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια στην οποία θα μπορούν, τηρουμένων των αποστάσεων να υπάρχουν τραπέζια.

Αν έχουμε μία πλατεία, ενδεχομένως, θα μπορεί ο Δήμος να δώσει περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να υπάρχει πάντα πρόσβαση για μία μητέρα με ένα καροτσάκι ή για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει κινητικά προβλήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.